Nyhetsbrev – Rogaland Makers – januar 2016

Hei, alle makere i Rogaland.

Dette er det første i en forhåpentligvis lang rekke av nyhetsbrev, der jeg vil fortelle litt om hva som skjer i Makerbevegelsen i Rogaland.

Som dere kanskje ser, så står det «Rogaland Makers» i overskriften, og ikke «Stavanger Makerspace».
Det har vært en del forandringer i omgivelsene siden vi opprettet foreningen vår i fjor vår. Allerede den gang var vi litt i tvil om vi skulle kalle oss for «Stavanger Makerspace», eller om vi heller burde gå for noe som inkluderer resten av fylket. Den gang hadde vi aktiviteter på Sølvberget og på Vitenfabrikken. Så kom Creator, og forandret alt.

Creator Makerspace er et slikt sted som vi hele tiden så for oss at vi ønsket oss. Et sted med masse tilgjengelig verktøy, døgnåpent lokale, der alle med kreativ og teknisk interesse kunne møtes for å sette sine idéer ut i livet. Mange av de medlemmene som var mest aktive i foreningen Stavanger Makerspace, gikk for fullt inn i Creator, og har vært med å skape det stedet vi drømte om.
Dette førte med seg et par interessekonflikter som måtte nøstes opp i. For det første så man seg nødt til å skape Creator som et økonomisk foretak. For det andre så ville dette nye stedet overta mye av tiden og oppmerksomheten som tidligere var blitt brukt på Sølvberget og Vitenfabrikken.

Vi kalte inn til styremøte, og fikk satt sammen en plan og visjon for hvilken rolle foreningen Stavanger Makerspace skulle ha oppi alt dette. Vi var enige om at foreningen i seg selv ikke skal drive et makerspace, men fungere som en interesseorganisasjon som hjelper og tilrettelegger for makeraktivitet. Våre medlemmer er alle de som skaper aktivitet i makermiljøet, og som har interesse av å ha og være del av et slikt fellesskap. Vi vil arbeide for å forbedre forholdene for alle som ønsker å drive med skapervirksomhet i fylket, knytte forbindelser mellom de ulike makerspacene, spre ordet til foreninger, skoler, bedrifter og politikere. Vi vil være det bindeleddet som knytter sammen makere i regionen, bidrar til god utnyttelse av tilgjengelige ressurser, og arbeider for å skaffe midler og oppmerksomhet til det vi driver med.

Vi er nå en måned ut i 2016, og det har allerede vært mye aktivitet.
Av større arrangementer kan jeg nevne:

  • Thereminverksted på Sølvberget med fullt hus.
  • Bedriftspresentasjon og mingling i regi av Joine og Creator
  • FPGA Arcade-presentasjon
  • 11 åpne dager, såkalt «Maker Mon/Tues/Thurs/Sunday»

Ikke verst, på en måned, som ennå ikke er over.

I februar skjer det også masse spennende.
Gå inn på www.meetup.com/Rogaland-Makers eller finn oss på Facebook for mer informasjon om planlagte aktiviteter.

Sist, men ikke minst. De av dere som har lyst til å være med og finne på noe: Kom dere opp av stolen og bli med. Det er alltid plass til flere med skapertrang. Dere trenger ikke ha med hverken idéer eller verktøy. Vi skal nok få inspirert dere og hjelpe dere i gang.

Vi ses!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.